Wel de beleving maar niet de alcohol. Wat is er veranderd?

Op de welbekende momenten dat je zin hebt in een lekker glas wijn en je om wat voor reden dan ook geen alcohol wilt, kunt of mag drinken, biedt VINADA het alternatief! Weg met die gedachtegang dat het saai is om niet te drinken!

20% van de bevolking (boven de 20 jaar) drinkt geen alcohol (bron: CBS)

De maatschappij wordt steeds bewuster als het gaat om gezondheid. Hiermee daalt onder andere de consumptie van alcohol jaarlijks aanzienlijk. Wist je bijvoorbeeld dat 20% van de bevolking (boven de 20 jaar) geen alcohol drinkt? Sommigen vrijwillig en anderen uit (medische) noodzaak (bron: CBS).

Gewoontegedrag en bewustwording
De complimenten vliegen je om de oren als je een paar kilo afvalt of stopt met roken. Wees op je hoede voor de minder positieve reacties bij het (tijdelijk) stoppen met alcohol drinken. ''Saai zeg. Waarom stop je?'' Alcohol drinken heeft te maken met gewoontegedrag. Op de momenten dat je jezelf uitdaagt, meedoet aan een sportieve challenge of op een andere manier het uiterste van jezelf vraagt, moet je hiervoor offers brengen. Door (tijdelijk) geen alcohol te drinken en/of kiezen voor een ander eetpatroon doorbreek je je oude gewoontes. Het hoeft niet zo te zijn dat je daarna stopt met drinken. Het draait om bewustwording, die op langere termijn bijdraagt aan een positief effect.

FRIENDS DRINK VINADA AT THE BEACH

Het duurt gemiddeld 66 dagen voordat iemand zijn gedrag aanpast, maar het belangrijkste is dag 1.

Het is voor velen nog even wennen - de combinatie van de woorden: ‘zonder alcohol’ en ‘lekker’. Maar hé - wat een verschil tussen ‘Youp’s Buckler bier’ (1989) en het huidige aanbod! De tijden zijn veranderd waarin de laatste drie jaar kenmerkend zijn geweest. De smaken zijn sterk verbeterd. Het imago is veranderd. Alcoholvrij is niet langer suf!

De keuze is er.... waar kies jij voor?


HOE ZIET HET PRODUCTIEPROCES ERUIT?

Van druif naar alcoholvrije wijn

FROM GRAPE TO WINE

Van druif naar wijn
De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en de schillen en het sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder.

Van wijn naar alcoholvrije wijn
De wijn wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd. De dealcoholisatie vindt plaats door middel van vacuümextractie: De volledig gefermenteerde basiswijn wordt gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur. De temperatuur is erg belangrijk voor de smaak. Hoe lager de temperatuur bij dealcoholisatie, hoe meer aroma's en dus smaak, behouden blijven. Dit proces vindt plaats bij 28°C. De vluchtige aroma's van de wijn worden gelijktijdig met de alcohol geëxtraheerd. De aroma's worden direct teruggevoerd naar de gedealcoholiseerde wijn. De verzamelde alcohol wordt extern opgeslagen en gebruikt voor een ander product. De wijn wordt vervolgens gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.