+ Allergie informatie

Zowel de Sparkling Rosé als de Sparkling Gold bevat sulfieten.

+ Wanneer mag je een drank alcholvrij noemen?

In Nederland mogen we een drank alcoholvrij noemen als deze maximaal 0,5% alcohol bevat. VINADA voldoet hier ruimschoots aan. Het is belangrijk om te weten dat deze regels per land variëren.

+ Wanneer spreek je van gedealcoholiseerde wijn?

Dit is wijn die op dezelfde manier geproduceerd wordt als wijn met alcohol. Het enige verschil is - waar reguliere wijn gebotteld wordt - er nog een proces volgt waarbij de alcohol uit de wijn onttrokken wordt. Hiervoor bestaan verschillende technieken. Het percentage alcohol dat overblijft is te vinden op de achterkant van de fles. Door het dealcoholisatie proces zit er gemiddeld 69% minder calorieën in de wijn ten opzichte van de wijn met alcohol.

+ Wanneer spreek je van 0.0 wijn?

0.0 zegt het al, geen alcohol. Indien deze drank het Halal-certificaat bezit mag het officeel geen 'wijn' genoemd worden maar 'druivensap', of een variant hierop. Dus de combinatie van 0.0 en wijn zal wettelijk gezien niet kunnnen.

+ Hoeveel alcohol bevat de Sparkling Rosé?

De Sparkling Rosé is een gedealcoholiseerde 0% wijn. Deze wijn kan sporen van alcohol bevatten. Dit is te vergelijken met het natuurlijke alcoholpercentage in overrijp fruit of verse sappen.

+ Hoeveel alcohol bevat de Sparkling Gold?

De Sparkling Gold is een gedealcoholiseerde 0% wijn. Deze wijn kan sporen van alcohol bevatten. Dit is te vergelijken met het natuurlijke alcoholpercentage in overrijp fruit of verse sappen.

+ Zijn VINADA wijnen Halal?

Nee, onze wijnen zijn niet Halal. Als je hiernaar op zoek bent, raden wij aan om advies in te winnen bij geselecteerde instanties, alvorens je wijn met dit certificaat koopt. Zij kunnen uitsluitsel geven of het echt Halal is.

+ Wat is de officiële benaming?

Gedealcoholiseerde 0% wijn.

+ Komt VINADA met meer smaken op de markt?

Dat is zeker het plan. Er wordt hard aan gewerkt. VINADA stelt hoge eisen aan de smaak en kwaliteit van haar wijnen. Op het moment dat wij 100% tevreden zijn zal een uitbreiding in het assortiment plaatsvinden. Updates via de nieuwsbrief!

+ Komt er ook een grote (750 ml) fles?

Het lijkt er wel op, of eerst in een tussenmaat. De verwachting is voorjaar 2019! Er wordt hard aan gewerkt. Updates via de nieuwsbrief!

+ Hoeveel kcal bevat VINADA Sparkling Rosé?

VINADA Sparkling Rosé bevat 23 kcal per 100 ml.

+ Hoeveel kcal bevat VINADA Sparkling Gold?

VINADA Sparkling Gold bevat 20,4 kcal per 100 ml.

+ Alcoholvrij: een vervanger van alcoholhoudende wijn of een concurrent?

Géén van beide. VINADA is een aanvulling op het huidige wijnassortiment. Het is een persoonlijke interpretatie wat het voor een ieder zou kunnen zijn. Voor nu, of in de (nabije) toekomst.

+ Sulfieten, wat zijn het precies?

Sulfiet is een verzamelnaam voor alle stoffen met zwavel. Sulfiet heeft twee functies:

  • het beschermt wijn tegen oxidatie
  • het voorkomt de groei van ongewenste bacteriën en schimmels.

Bij de gisting komt er vanzelf sulfiet vrij, dus van nature zit er in elke wijn sulfiet. Het toepassen is aan hele strenge regels gebonden.

Aanduiding voor sulfiet: conserveermiddel, E150b, E150d, E163, E220-228 sulfiet, so2, zwaveldioxide, zwaveligzuur.

+ Hoe is het met onze alcoholconsumptie gesteld?

De alcoholconsumptie onder volwassenen is in 5 jaar tijd van 10 naar 8% gedaald. De oeso is onverbiddelijk in haar terminologie als het gaat om de risico’s die gepaard gaan met het drinken van alcohol. Het aantal mensen dat alcohol drinkt neemt af, evenals het aantal liters dat per hoofd van de bevolking jaarlijks genuttigd wordt. (Bron: OECD, Pages: 72–73 in Health at a Glance 2017 : OECD Indicators)

+ Wat is de ambitie van VINADA?

De alcoholvrije wijnmarkt veroveren! Dit gaan wij doen door: wijn waar smaak, kwaliteit en beleving voorop staan beschikbaar te stellen voor iedereen die om welke reden dan ook op dat moment zegt: no alcohol!

+ Is jullie wijn ook online te koop?

Zeker, via de pagina 'where available' kun je de wijn bestellen.